KABAKLI PAYA KARDEŞ
Xe Dulya blogeri Gamze'ciğime bir söz verdim, ben bu tarifi denerim diye. Öyle bir güne denk geldi ki, tarifini biraz değiştirdim. Pay hamurunun buzdolabında beklemesi gerektiği için hamurunu farklı yapmak zorunda kaldım. Ama herkese bunun aslı böyle değil, çok yoğun olduğum için böyle yapmak zorunda kaldım diyede söyledim.
Öncelikle içini hazırladım, ben kabağın içine su girmesine nedense karşıyım. Bu yüzden de rendeledim içine biraz şeker, biraz margarin, ve vanilya ekleyerek pişirip yumuşattım.
Kabağın kendisi de su salıyor çok sulu kalmasından da korktum. İçine hindistancevizi ve bir çay bardağı kadar da krema ekledim.
Hamurunu çok basit ama bir o kadar lezzetli elmalı kek tarifimde ki gibi hazırladım, bunun için bir bardak sıvı yağ, bir bardak yoğurt, bir çay bardağı şeker, kabartma tozu ve vanilya alabildiği kadar un. Bütün malzeme iyice yoğurulur, sert olmayan bir hamur hazırlanır. Elde edilen hamur ikiye ayrılır tepsi genişliğinde merdane yada elle açılır, ortasına iç malzemesi yerleştirilir ve pişirilir.Ben aceleyle unu bir döktüm ki malzemelerin üzerine tabi sert bir hamur oldu. Pişman değilim :) paya yakın bir hamur oldu. Tek sorun hamuru açarken zorlandım.
Pişince de kıtır kıtır oldu. Üzerine pudra şekeri serpeledim.
Birde isim uydurdum Kabağa Kar Yağdı. Ben dahil on farklı kişi tadına baktı, herkes beğendi ben de. Tabakda ki hale gelince aklıma geldi ben birde içine bolca ceviz ekleyecektim diye, birdahaki sefere inşallah unutmam.
tariflerin değiştirilmesi yeni yeni şeyler öğretiyor insana, krema hiç aklıma gelmemişti mesela. pek de lezzetli görünüyor kabağa kar yağdı :))
YanıtlaSilGamzecimğim elmalısını çok yapıyorum ama kabaklısını sayenizde öğrendim :))
YanıtlaSil