Anneanne tarafım Selanik Muhaciri "Macırız". Bu tarifi anneannemin annesinden yani büyükannemden öğrendim.
Malzemeler:
Biber, Sirke, Sarımsak.
Büyükannem bunu yaparken hiç tuz kullanmazdı. siz isterseniz tuz kullanabilirsiniz.
Önce istenilen kadar biber közlenir. Benim kullanmadığım bir tencerem var onun içinde yapıyorum ortam temiz kalıyor.
Kabuklarını temizleyip 2-3 cm kadar kesiliyor.
Bir kaseye alınıp üzerine bolca sirke ve ezilmiş sarımsaklar eklenir.
Büyükannem acıktığında iki üç biber közler yemek tabağında sirke ve sarımsağını ekler ekmeğini sirkeye batırıp batırıp yerdi. 100 yaşına kadar yaşadı. en çok yediği şeylerden biride zeytin yağına limonu sıkar içine kabuklarını doğrar bunu da ekmeğini banıp yerdi. Sirkeli biber aslında kolay ve çabuk bir turşu. yemeklerin yanında özellikle kurufasülye ile çok güzel oluyor.
Biber közleyince çok lezzetli hafif bir yaz yemeği de yaptım. iri kesilmiş közlenmiş biber üstüne sarımsaklı yoğurt ve üzerine zeytinyağı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder