2 Temmuz 2013 Salı

BAYAT EKMEK DEĞERLENDİRME (PİZZA TADINDA)

   Bayat ekmekleri değerlendirme konusunda uzmanlaşmaya başlıyorum. Kendim ölçü kullanmıyorum ama, iki tepsi için kullandığım malzemeleri yazacağım.
Domates Sosu İçin:
Üç rendelenmiş domates, bir diş ezilmiş sarımsak, bir tutam kekik, çay bardağı ile bir parmak sıvı yağ,tuz
Üst malzemesi için:
Küçük boy salamların yarısı kadar rendelenmiş salam, 250 gr kadar rendelenmiş kaşar, 2-3 adet yeşil biber.
Ekmeği ıslatmak için süt yada su.


   Ekmeklerin bir tarafını sütle ıslatıp yağlanmış tepsiye dizdim. Üstlerine hazırladığım domates sosunu kaşıkla yaydım. Her dilime bir yemek kaşığı yeterli oluyor.


Üzerine ince kesilmiş biberleri,


rendelenmiş salamları,


en son olarak da rendelenmiş kaşarları yerleştirip 200 derecede pişirdim.

Uyarmam gereken bir konu var çok çabuk pişiyor fırının yanından uzaklaşmayın.
Gerçekten pizza yapmak istiyorsanız, yukarıdaki  malzemeleri kullana bilirsiniz, hamurunu da un, süt, maya ve çok az da sıvıyağ kullanarak hazırlamanızı tavsiye ederim. İtalyanların  pizza hamuru bu malzemeyle hazırlanıyor. (kendilerine sakladıkları küçük sırları varsa bilmiyorum)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...