7 Ocak 2012 Cumartesi

BAYAT EKMEK DEĞERLENDİRME-4

   Bayat ekmekleri lezzetli bir şekilde değerlendirmenin bir yolu daha var.


   Malzemeler
   1 bardak yoğurt
   1 bardak sıvı yağ
   1 paket kabartma tozu
   1 yumurta
   Alabildiği kadar un
   Bayat ekmekler
   Tuz
   Önce bayat ekmekler ıslatılır,  elde sıkılıp derin bir kaba alınır. İçine malzemeler eklenir, yumurtanın beyazı içine sarısı üstüne sürmek için ayrılır. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.

Yarım saat kadar dinlendirilip hamur ikiye ayrılır. parçalar tepsinizin büyüklüğünde açılır.

İlk parça tepsiye yerleştirilir. Üzerine içine hazırladığınız harç konur. Ispanak, peynir, kıyma ,tavuk siz neyi tercih ediyorsanız.

Ben haşlanmış tavuklu yaptım. İkinci parçayı üzerine kapatıp yumurtanın sarısını sürün.


200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

 Misafiriniz için börek yada benim yaptığım gibi yanın birde çorba yaparak güzel bir akşam yemeği olur.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...