17 Aralık 2011 Cumartesi

BU DA EGEDEN BİR YEMEK

   Bu yemeğin adını bilmiyorum Balıkesir yöresine ait. Ben yemeklere kendi yorumumu da kattığım için birebir aynısı olmaya bilir.
 


   Malzemeler:
   Bir demet ıspanak
   Yarım demet ısırgan
   Yarım demet pazı
   Yarım demet maydanoz
   İki adet pırasa
   Üç adet yumurta
   Bir tas un
   Bir tas lor yada çökelek
   Bir paket kabartma tozu
   Yeteri kadar tuz
   Bir çay bardağı sıvı yağ


   Bu yemeğin en zor tarafı bu kadar otu yıkamak. Bu yemeğin içine aslında taze soğan konuyor ama ben ıspanakla ne yaparsam yapayım pırasa kullanıyorum, denemediyseniz tavsiye ederim. Yıkanan otlar ve pırasa geniş bir kaba doğranır. Üzerlerine un, lor, yumurtalar ve kabartma tozu ve tuz sıvı yağdan pişireceğiniz kabı iki kere yağlamak için ayırın kalanı malzemelerin üzerine ekleyin. Bütün hepsini elinizle iyice birbirine karıştırın.
   Yağladığınız yapışmaz tencere veya tavaya malzemeleri bastırarak yerleştirin

   Üzerinin düz olması gerekiyor ki çevirdiğinizde altıda düzgün pişsin. Kısık ateşte pişirin bu da önemli içinin pişmesi için. Kokusundan yada yanlarından altının piştiğini anlarsınız. Eğer hamsi tavanız varsa çevirmeniz kolay olur. benim yok ben tepsiyle çeviriyorum.


  Önce tepsiyi yağlıyorum üzerinden kayması kolay oluyor.

   Tekrar tencerede altını kısık ateşte pişiriyorum.

   Altıda pişince dilimleyip servis yapıyorum. Bir gün misafirim varken bu yemeği yaptım. malzeme iki katıydı ve ben iki kerede pişirecektim. Bir seferde fırında pişirdim alt üst yapmadan, bu yemeği fırında da pişirebilirsiniz. Ama ben ocakta pişeni tercih ediyorum. Ispanakla patates püresini tercih ederim. Nehir hanım anne uzun patates istiyorum deyince patates kızartması yaptım.

   İnşallah beğenirsiniz. Bazen bu yemeği sadece ıspanak ve pazıylada yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...