Bir zamanlar asla yemem dediğim Kabak Tatlısını Gönülcüğüm :
-Ahsen abla ben yapayım beğenmezsen yeme, demişti. Artık en sevdiğim tatlılardan oldu. Genelde ölçü kullanmadığım için sadece malzemeleri yazacağım.
Malzemeler:
1.Kabak
2.Şeker
3.Limon
4.Vanilya
Kabakları geniş bir tencereye kesip yerleştirdikten sonra, üzerine şekerle kaplayın, ince kesilmiş birkaç parça limon koyup kapağını kapatın.
Bir gece beklesin. Sabah şekerler erimiş, kabak kendi suyunu bırakmış oluyor.
Kendi suyuyla pişirmeye başlayın,kaynatmaya başlayınca vanilyayı ekleyin. Suyu azalınca (ben kristalleşince diyorum) pişmiş demektir.
Soğuduktan sonra üzerini cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Umarım sizde beğenirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder